Ukens Utfordring 19 – Balansert læring hos barn

Mindfulness og Meditasjonskurs for nybegynnere

Den siste tiden har jeg tenkt en del på barns oppvekst. Jeg ser mye lidelse i verden, og det er et resultat av at vi ikke får balansert læring. Det er alt for stort fokus på det eksterne, logiske og systematiske. Men hva med det indre, abstrakte og følelsemessige. Vi vokser opp uten å forstå hvordan vi håndterer våre egne følelser og tanker.

De store spørsmålene er uungåelige. Før eller siden vil alle barn undres over hvem, hva og hvorfor de er. Hva er livet og hva er døden. Hva er tanker og hva er følelser? Men i et samfunn hvor det ikke oppfordres til å stille slike spørsmål, hvor det nærmest ikke er rom for det. Hva skjer? Magien i livet tynnes ut og vi ser på livet fra et logisk og analytisk perspektiv. Vi lærer ikke hvordan vi kan kontrollere livsenergien vår og blir bare dratt med og henger oss fast i alt som føles trygt og stabilt.

Jeg ønsker med dette å utfordre dere til å skape mer rom og å oppfordre barn til å ha samtaler om hva som skjer på innsiden. Hva er tanker? Hva er følelser? Hvor i kroppen kjenner vi glede? Hvor kjenner vi sinne? Hva kan vi gjøre hvis vi er sinte, men ønsker å være glade? Hva kan vi gjøre hvis vi har vonde tanker?

 

Tar du utfordringen? I såfall blir jeg veldig glad om du skriver litt om resultatene dine og sender det til kontakt@loscoaching.no eller poster til meg på Facebook =)

 


Ønsker du veiledning, så tilbyr jeg donasjonsbaserte coachingtimer i hele April. Det vil si at timene er helt gratis. Du bestemmer selv om du vil/hvor mye du vil betale. Det er et nytt konsept jeg tester i april for å la deg som klient få mulighet til å gå inn i noe, helt uten betingelser hvor du selv får bestemme hva som er rettferdig.

Du kan booke din time her:

bookknapp

Legg igjen en kommentar