Ukens Utfordring 16 – Ta kontroll over tankene

I en hektisk hverdag er det lett å bli dratt inn i en overfladisk verden hvor oppmerksomheten vårs ofte har en tendens til å retts mot det som er negativt. Desto mer energi vi gir det, desto større blir det. Du har kanskje opplevd å ‘stå opp på feil fot’ hvor dagen starter dårlig, og så bare baller det på seg utover hele dagen. Det skjer fordi oppmerksomheten vårs er rettet mot alt som er galt, og da skjer det bare mer galt.

Ved å ta kontroll over tankene og fokusere på produktive ting, tiltrekker vi oss mer av det istedenfor.

Denne utfordringen er en øvelse for skape bevissthet rundt mer produktive temaer. Jeg utfordrer deg til å skrive ned ti ting du er takknemlig for hver kveld før du legger deg. Når du våkner om morgenen skal du skrive ned ti ting du ønsker å få utav dagen.

Når man tenker og føler på takknemlighet før man legger seg drar man med seg dette inn i søvnen. På den måten skaper vi ikke bare mer fokus på hva som er bra i livene våre, men vi sørger også for å forbedre søvnen vår. Ved å skrive ned målene sine for dagen skaper man en bevisstgjøring av hva vi ønsker mer av. Å se for seg hva en ønsker seg skaper mening og glede samt et målrettet fokus.

Denne enkle teknikken er en øvelse på å ta kontroll over tankene sine og å ta konsekvente valg for å forbedre livet sitt. På enkelt vis kan man kvitte seg med stress og bekymringer samtidig som man gir rom for fred og kjærlighet. Du vil også bli overrasket over hvor mye du kan påvirke hverdagen din bare ved å sette klare mål for hva du ønsker. Desto mer tid og energi du bruker på dette, desto større effekt vil det ha. For å maksimere effekten så kan du implementerer andre sanser. Se for deg hvordan det vil se ut når du allerede har oppnådd det du ønsket. Kjenn følelsen av å allerede ha oppnådd det. Er det noen spesielle lukter eller smaker? Jo bedre du klarer å forestille deg at du allerede har oppnådd det, jo større er sjansen for at det skjer.

Gjør dette i en uke og kjenn effektene av det.

 

Tar du utfordringen? I såfall blir jeg veldig glad om du skriver litt om resultatene dine og sender det til kontakt@loscoaching.no eller poster til meg på Facebook

 


Trenger du veiledning, så tilbyr jeg donasjonsbaserte coachingtimer i hele April. Det vil si at timene er helt gratis. Du bestemmer selv om du vil/hvor mye du vil betale. Det er et nytt konsept jeg tester i april for å la deg som klient få mulighet til å gå inn i noe, helt uten betingelser hvor du selv får bestemme hva som er rettferdig.

Du kan booke din time her:

bookknapp

Legg igjen en kommentar