Ukens Utfordring 13 – Ekspander

Å tro er å anta at noe er sant, uavhengig av bevis. Et trossystem er et sett med troer rundt et tema.

Vår realitet er sammensatt av våre trossystemer. Hva som er rett- og hva som er galt; hva som er bra- og hva som er dårlig; hva som er trygt og- hva som er farlig osv.

Disse trossystemene er menneskeskapte konsepter som vi tar til oss for å skape en slags orden og trygghet. Dessverre har de også en bakside. Du kan se på en tro som et gjerde. Desto flere gjerder du setter opp, desto mindre plass får du å bevege deg på. Området ditt blir lite og oversiktlig og lett å ha kontroll over. Dessverre så saboterer du også deg selv for å utfolde deg samtidig. Foruten rom for å utfolde seg har vi ikke mulighet til å se hvem vi virkelig er hva vi liker å gjøre. Du setter opp et skille mellom deg og livet. En separasjon som er vanskelig å gi slipp på, fordi den gir oss en viss følelse av kontroll og trygghet.

For eksempel: Før bar jeg et helt trossystem om det å gå med harem-bukser. Buksene appellerte til meg, men jeg turte ikke å gå med dem, fordi jeg hadde alle disse tankene/troene om hva andre ville tenke om meg. Jeg levde i en realitet hvor det ikke var greit å gjøre. Da jeg omsider utfordret trossystemene og gikk med buksene åpnet det seg en ny verden for meg. Jeg trådde inn i en ny realitet hvor det var rom for å gå med de buksene jeg ønsket å gå med, og min klesstil endret seg deretter; fordi jeg gav rom for det.

Dette er bare et eksempel på små grep man kan gjøre og hvordan de kan påvirke livene våre og realiteten vi lever i. Hvilken realitet ønsker du å leve i? En realitet hvor det er rom for å utfolde seg akkurat som en vil? Da må du ut av komfortsonen og skape den!

Hva med en realitet hvor det er ok å gi en helt tilfeldig og fremmed person en klem? Du trår inn i realiteten ved å skape den!

Denne utfordringen handler om å utfordre realiteten vi lever i. Riv ned gjerdene, gi slipp på kontroll og komfortsonen. Ikke la fryktene dine begrense deg i å leve livet du ønsker! 

Du er din egen mester av ditt eget liv.


Tar du utfordringen? I såfall blir jeg veldig glad om du skriver litt om resultatene dine og sender det til kontakt@loscoaching.no eller poster til meg på Facebook


Legg igjen en kommentar