Et lidenskapelig liv – Det gir mening

Introduksjon

child-2769913_1280

Husker du da du var barn og lekte? Du var så dypt knyttet til leken at alt annet forsvant. Du var i øyeblikket, du var lykkelig, hadde ingen bekymringer og alt du gjorde  var uten anstrengelse. Du var inspirert til å improvisere alt du gjorde som en respons på omgivelsene dine. ‘Action -> Reaction’, uten noe motstand. En dynamisk harmoni i kontakt med universet. Hva skjedde? Er det et fenomen man naturlig vokser av seg, eller er det mulig å ivareta eller komme tilbake til den?

 

En undertrykket lidenskap

ladder-2887962

Da jeg var i begynnelsen av 20-årene var det ikke rom for så mye lidenskap i mitt liv lengre. Jeg var, som mange andre gjetet inn i samfunnets rammer og betingelser. Mitt største mål var bare å klare å få meg en ok jobb, en plass å bo og familie. Presset kom fra alle kanter, og jeg ønsket bare å bli kvitt det. Jeg ville klare å bli voksen og selvstendig. Selvtillit hadde jeg lite av, og hånd i hånd med selvtillit finner vi ambisjoner. Å ha store ambisjoner uten å ha tro på seg selv har stor risiko. Jeg synes det var vanskelig nok å finne min plass i samfunnet, hvordan i alle dager skulle jeg kunne drømme å oppnå noe mer? Lite visste jeg, at det er to helt forskjellige retninger. Jeg gikk kanskje med samfunnets strøm, men jeg gikk mot min egen. Ikke rart det var vanskelig!

 

Ønsker du å vekke barnet i deg selv og leve et lidenskapelig liv er du nødt for å følge din egen strøm. Glem familie, glem venner, glem politikk, glem religion, glem alt.. Bare for et øyeblikk, lytt til deg selv. Hva er det DU vil med livet ditt? Hva ville du brukt tiden din på om du visste at ingen dømte deg for noe som helst? Svaret er kanskje dypt begravd og kommer ikke tilbake med det aller første, men om du virkelig ønsker. Om du bestemmer deg for at du skal snu fokuset ditt og endre livsstilen din, så vil de komme til overflaten før eller siden. Mange jeg prater med er bekymret for å bli egoistiske. Det er dessverre blitt tabu og tenke på seg selv og sitt eget liv. Når flyet styrter og oksygenmasken faller ned fra taket, – er det egoistisk og ta på sin egen maske først? Vi er alle ansvarlige for vår egen lykke, og vi er alle på vår egen reise gjennom livet. Livet er ditt til å gjøre med hva du vil. Ved å gå din egen vei, finne lidenskapen din, dyrke den og  gjør den til et levebrød som en dag blir en stor suksess. Hvor mange mennesker har du inspirert på veien tror du? Hvor mange mennesker har du hatt en positiv innflytelse på? Hvor mange har du hjulpet? Å tenke på seg selv betyr ikke å ekskludere andre fra livet sitt. Det handler om å respektere sine egne følelser og behov og ta på seg ansvaret om å leve et lykkelig liv. Er ikke det noe vi alle burde gjøre..?


Et lukket hjerte

Å være lidenskapelig engasjert i noe handler om å ha et åpent hjerte. Når hjerte vårt er lukket, er det lukket med mange mekanismer som er der for å forsvare oss. Disse mekanismene går alle under kategorien ‘frykt’. Denne frykten skaper tanker i oss som stopper oss i å gjøre hva vi egentlig ønsker. De fleste kjenner nok til tanken ‘Hva om noen syns det er teit…?’ eller ‘Jeg klarer det ikke’. Disse irriterende tankene og følelsene som oppstår er en form for angst. Selv om de er veldig destruktive og plagsomme er det viktig å vite hva de er og hvorfor de er der. Disse fryktene er som sagt et forsvar. De er der med kun en hensikt, og det er å beskytte deg. Et mer spennende spørsmål er kanskje hvorfor er de der? For å vite at noe kan såre oss, må vi også ha opplevd at det har såret oss tidligere. Med andre ord, så er disse fryktene her fordi vi en gang i fortiden ble såret av å gjøre noe tilsvarende. Da vi ble såret den gang, var vi ikke i stand til å håndtere smerten. Når vi ikke behandler smerten, forblir den i oss. Så lenge vi bærer på denne smerten, bærer vi også på frykten.

Uten denne forståelsen er det lett å irritere seg over mekanismene og skape en slags separasjon mellom deg og mekanismene. Ved å gjøre dette skaper man en indre separasjon, hvor det er deg mot mekanismene dine, eller mekanismene dine mot deg. Du gir fra deg ansvaret ditt til underbevisstheten din som du samtidig gjør til en slags fiende. Med denne forståelsen er det lettere å se at i realiteten så er det ‘barnet’ i deg selv som fremdeles er skremt og forsvarer seg fordi han/hun føler seg truet. Et stort skritt i riktig retning er å akseptere følelsene og tankene som kommer. Takk de for at de kommer og takk dem for at de prøver å beskytte deg, men prøv også å si at de ikke lenger er nødvendige.

Et åpent hjerte
Når hjertet åpner seg strømmer energier begge veier, uten noe motstand. Alt får være akkurat som det er. Vi bruker ingen energi på å definere hva som skjer, vi prøver heller ikke å unngå noe. Tankene er borte og det samme er alt som ikke er med i energivekslingen mellom deg og det du føler lidenskap for. Som barnet i leken er du inspirert, lykkelig, tilstede og fredfull til sinns. Du er lidenskapelig engasjert i deg selv og livet. Hva enn du putter en slik energi i vil vokse, og det vil vokse raskt. Før du vet ordet av det har lidenskapen din blitt en stor inntektskilde. Du trenger ikke lenger å jobbe, for du har en livsstil som gjør deg rik. 2


Ønsker du personlig hjelp til å finne/dyrke lidenskapen din? Nøl ikke. Book en gratis og uforpliktende samtale med meg for å se hvordan jeg kan hjelpe deg, og for å se om vi jobber bra sammen.

bookknapp


 

Last ned PDF av innlegget,
så du har det tilgjengelig
når du trenger det.

lastnedknapp

Legg igjen en kommentar